Vopsit ombre

Termenul “balayage” are ca provenienta limba franceza, si daca ne gandim ca dictionarul ne va reda “balayer = a matura”, traducerea face de fapt trimitere la tehnica de vopsire care se realizeaza cu mana libera, miscarile fiind asemanatoare cu a celor de maturare.
Balayage-ul se realizeaza doar pe un par natural, avand ca obiectiv final obtinerea unei culori naturale, “sarutate de soare”, cu accente discrete de lumina. Efectul de suvite arse, in nuante de maro-galbui-rosiatic reprezinta de fapt efectul mult dorit. Obtinem astfel reflexe aruncate prin par, pastrandu-se in acelasi timp acel aer natural si jucaus al firului de par.

Foarte important de retinut faptul ca Balayage nu inseamna “ blond “, ci nuante de ciocolatiu, nuante care deriva din natural.

Daca vorbim despre un par deja vopsit, variantele sunt suvite/ombre, unde radacina este inchisa, iar lungimile sunt deschise.

Daca poate, la inceput, pare dificil de inteles si de ales dintre cele doua tehnici, cu o informare corecta, decizia se poate lua cu usurinta.

Hai sa ne gandim la Balayage ca la o modalitate aparte de aplicare a culorii, pe vertical, o tranzitie ampla, fina, intre inchis si deschis, unde nu neaparat toate varfurile vor fi atinse de culoare.

In timp ce Ombre este considerata o tehnica a vopsirii, realizata mai mult pe orizontal, realizandu-se o nuantare treptata. Tranzitia de la radacina inchisa la varfurile deschise se realizeaza mai brusc decat la Balayage, si in care tot ce inseamna “varfuri”, vor fi atinse de culoare.

vopsit ombre

par vopsit ombre

par dupa vopsire in stil ombre

vopsire suvitata a parului

Spread the love