Decolorare par

Decolorarea, in doua cuvinte, inseamna pierderea culorii. La baza, acest proces este unul chimic, prin care pigmentul parului, fie el natural, fie artificial, este indepartat. Principiul acestui proces consta in a inlatura definitiv pigmentul sau doar in a-l reduce.

Solutiile pentru decolorare dispun de concentratii diferite, determinand astfel o decolorare in tonuri variate, in functie de rezultatele dorite. Acest proces poate deschide parul pana la 8 tonuri, indiferent de nuanta parului: fie ca vorbim de un saten deschis, fie ca vorbim de nuante de blond inchis. In ceea ce priveste parul foarte inchis – saten mediu spre inchis, pana la negru, se poate merge pana la 3 tonuri de deschidere.
Cheia succesului o reprezinta alegerea corecta a metodei de decolorare, specifica fiecarei tipologii de par in parte. Riscul cel mai mare la care poate fi supus firul de par este acela de a-l arde, si a-l transforma intr-un manunchi de paie uscate, unde doar forfeca mai poate avea ultimul cuvant. Aceasta extrema nu trebuie sa sperie, ci doar sa aduca in prim plan importanta unui proces corect si atent, atunci cand ne propunem sa Decoloram!

Metodele de Decolorare nu mai sunt atat de dure precum erau odata, ci sunt mult mai prietenoase cu firul de par, oferind avantaje reale intretinerii si mentinerii culorii. Insa, procesul mai bland din zilele noastre, la care este supus parul pentru un blond stralucitor si un par cu adevarat sanatos, nu inlocuieste “mana unui specialist” ce ar trebui sa se ocupe a la carte de podoaba dvs. capilara.

Spread the love