Tratament par uscat

Un par uscat, deteriorat, pentru care nu incepi sa iei masuri, iti poate dauna si mai mult in timp. Parul va incepe sa se subtieze, sa-si piarda din vitalitate si volum, ba chiar se va rupe foarte usor, si vei fi uimita cate fire de par iti raman in perie la o simpla pieptanare. Mai mult decat atat, exista cateva obiceiuri care continua sa fie prezente in rutina doamnelor si domnisoarelor, ce dauneaza foarte mult sanatatii firului de par, indiferent de tipologia acestuia: subtire, nediu, gros, cu un grad de deshidratare normala, uscat, foarte uscat, gras, lipsit de stralucire.

Spalarea parului prea des sau nu suficient, poate avea un impact negativ. Samponarea exagerata va inlatura uleiurile naturale protectoare si vor fi absorbite prea multe substante chimice nocive.

Clatirea cu apa fiarta si mult abur, uscarea agresiva cu prosopul si pieptanarea cu o perie nepotrivita vor rupe imediat parul proaspat spalat si sensibil. Temperatura ridicata a apei este foarte nociva pentru sanatatea firului de par, cauzand astfel deshidratarea si pierderea stralucirii.

De asemenea, folosirea samponului de protectie a culorii (pentru un par vopsit) este utilizat de un procent foarte mic de doamne. In absenta acestuia, culoarea se va pierde mult mai repede, iar parul se va deshidrata intr-un timp mult mai scurt. Acest tip de sampon asigura gradul optim de hidratare pentru un par vopsit.

Toate aceste rutine nu fac altceva decat sa compromita sanatatea si aspectul podoabei capilare pe termen lung. Si toate aceste detalii sunt foarte in detaliu explicate de catre specialistii Vior.

Fiecare par are nevoie de un tratament siun ritual aparte, care sa-i hraneasca nevoile si sa scoata la suprafata frumuseatea naturala.

Primul pas recomandat, inainte de toate, este Diagnosticarea realizata de catre un Specialist. Aceasta reprezinta de fapt etapa fundamentala, precedata ulterior de recomandari din partea hairstylist-ului in functie de nevoile firului de par, si asteptari. Dupa o evaluare atenta a scalpului in care se vor determina gradul de Sensibilitate/ Deshidratare/ Densitate/ Iritabilitate/ Exces de sebum, se va trece la evaluarea parului. Considerente de genul: nivelul de rezistenta / gradul de deshidratare / nivelul de stralucire si de disciplina al firului de par vor determina Diagnosticul final.

Acest Ritual al profesionistilor va garanta o ingrijire personalizata, un moment de relaxare cu texturi palpabile, si va definitiva un tratament ce poate fi continuat si acasa.

Spread the love